dilluns, 15 d’abril del 2013

Especial Sant Jordi: propostes per fomentar la bibliodiversitat en català (1).

Com us vaig anunciar fa un parell de setmanes, aquest blog es posa al servei dels autors catalans no mediàtics per tal que aquest Sant Jordi puguin competir amb les biografies del Messi, les 2000 ombres del Grey i en especial amb tota aquesta gent que ni tan sols són escriptors però encarreguen llibres al seu nom per fer uns calerons extra.

No dic que aquests últims no tinguin dret a publicar el que vulguin però m'agradaria que Sant Jordi fos una oportunitat per a aquests autors catalans que han posat molt d'esforç i de talent en les seves obres però no tenen el suport mediàtic suficient per tal d'arribar a un públic que vagi més enllà de la família i els amics.

M'han arribat unes quantes propostes, que crec que fan prou goig. Com que són més de les que esperava, he decidit fer com a mínim dos posts. Si algú vol afegir una proposta d'última hora, encara hi ha temps però no gaire, eh?



Títol: PELL DE GAT 

Ed. El Bullent

Autora: M. Victòria Lovaina

Sinopsi: Un dia de primavera, el circ Manfredy arriba a Vilamoix i Nona Giuliani, la gran contorsionista, prendrà una decisió que canviarà per sempre el seu destí. Aquest és el punt de partida de Pell de gat, una novel·la que explica les vides d’alguns personatges memorables: la Nona, la Fermina o l’elefanta Soraya, entre d’altres. I entre tots ells trobem les petjades inquietants d’uns gats que poc a poc es manifesten com uns personatges de poder immens.

El recomano perquè :Ben escrit, l'autora combina suavitat i intensitat. Hi trobarem històries plenes de sentiments, emocions, de relacions complicades i personatges una mica estrafolaris. Encara que si volem ser sincers el que hi veurem és un mirall ple de realitats quotidianes. Guanyadora del premi Soler i Estruch 2012.

El podeu trobar a:  Hi haurà exemplars a la parada de l'Ateneu Barcelonès, a la Rambla.



EL GAT DE SCHRÖDINGER, DE JORDI DAUSÁ
Títol: EL GAT DE SCHRÖDINGER
Ed. Stonberg.
Autor: Jordi Dausà Mascort.
Sinopsi: En Matt, un farmacèutic neuròtic a la trentena, es retroba amb dos antics companys de pis per celebrar un comiat de solter. A l'hotel coincideixen amb un grup new age, i aviat comencen els problemes: triangles sexuals, sectaris gelosos, addiccions passades que retornen, decisions difícils, persecucions i física quàntica adulterada.
El recomano perquè: L'autor toca temes poc tractats dins de la narrativa catalana actual, i ho fa amb un estil també poc freqüent. És un llibre lleuger, que fa riure i a estones pensar. Els personatges són entranyables i propers. Ah! I els book-tràiler molen!
El podeu trobar a: Qualsevol llibreria gironina. A Barcelona el tenen segur a la Laie, però és possible que sigui a d'altres. O directament a l'editorial. Per Sant Jordi, hi haurà una parada d'aquesta editorial a la part de dalt de Rambla Catalunya.
Més informació: Booktrailer1, Booktrailer2




El jove Nathaniel HathorneTítol: EL JOVE NATHANIEL HATHORNE

Ed. Raig Verd.


Autor: Víctor Sabaté


Sinopsi: Un llibre que parla sobre el plaer de llegir i la dificultat de convertir-se en escriptor. Un llibre que convida a llegir altres llibres i a gaudir de la descoberta de la millor literatura. 


El recomano perquè: Ha obtingut molt bones crítiques (entre elles la del Sergi Pàmies a La Vanguardia o "Recomanats" de La Central). Una història amb una vessant realista i una altra fantàstica.


El podeu trobar: A la parada de l'editorial i a la llibreria Documenta.


Més informació





Cosins de Tarzan
Títol: COSINS DE TARZAN.

Ed. Raig Verd.


Autor: Pruden Panadès

Sinopsi: Un llibre que parla sobre la infància: Els genolls pelats amb pols i sang, fer fila índia per sortir al pati, les sopes de lletres i les paraules que formàvem al voltant del plat i dels cosins que, de petits, eren els nostres amics.


El recomano perquè: no té edats ni gèneres. És un llibre preciós que parla sobre records que tots compartim.


El podeu trobar: A la parada de l'editorial i a la llibreria Documenta.


Més informació.





Títol:18 contes

Autor: Maurici Capdet

Sinopsi: Es tracta d’un recull dels contes premiats en diferents certamens i/o publicats des del 2005 fins a dia d’avui. Són contes independents, sense més lligam que l'estil de l'autor que és amè i àgil però alhora capaç d'analitzar els grans i petits conflictes dels seus personatges amb una mirada profunda i lúcida.

El recomano perquè: Tots els contes han estat premiats o seleccionats per diferents jurats.És un autor original, hàbil amb les paraules i capaç de connectar emocionalment amb el lector. A més, el preu del llibre va a parar íntegrament a una ONG que tria el lector.

El podeu trobar a: No es ven a les llibreries. El "comprador" ha de fer una donació de la quantitat que vulgui a una ONG de la seva elecció. Un cop realitzada, l'autor li envia el llibre per correu electrònic. L'autor no preguntarà ni la quantitat ni tampoc l'ONG triada.

5 comentaris:

  1. Quants bons anticànons que se'm presenten!

    ResponElimina
  2. Per la part que em toca, moltes gràcies!

    ResponElimina
  3. a veure si en el segon post...

    ResponElimina
  4. M'han parlat d'un jove escriptor desconegut, un tal Albert Espinosa...

    Gràcies, me'ls miraré amb més carinyo (Cosins de Tarzan m'ha agradat... el Maurici, el re-recomano).

    ResponElimina