diumenge, 2 de juliol del 2023

Innovació pseudocientífica: l'horoscop químic.

Com tots sabeu, els horòscops són molt útils per evadir-nos de la responsabilitat dels actes de la nostra vida. Si el dia ens va malament o si aquella persona ens tracta malament, és tot un consol saber que és perquè Júpiter està en conjunció amb Escorpí a la casa de Neptú.

D'horòscops n'hi ha de molts tipus, el més conegut potser és el zoodiacal, que es basa en 12 constel·lacions situades just a la trajectòria que el sol i els planetes fan pel cel. Però hi ha per exemple l'horòscop xinès, basat en animals. Segons quin any neixis, et pot tocar ser un porc, una rata o un mico.

Avui proposo un nou horòscop basat en els elements químics. Com l'horòscop xinès, es basa en l'any que vas néixer, però en comptes d'assignar-te un animal, t'assignarem un element químic. Què n'opineu els que vau néixer el 1960. Voleu deixar de ser rates i passar a ser Neodimis?

L'assignació de l'element és senzilla: mireu els dos últims dígits de l'any que vau néixer i busqueu a la Taula Periòdica dels elements quin element té aquest nombre atòmic.


Trobareu el nombre atòmic a la part superior esquerra de cada element. Ja has trobat el teu? Foto.

Un cop assignat un element a cada persona, es pot descriure la persona a partir de les propietats de l'element.

Per exemple, si ets un gas, ets una persona lleugera. Si ets Plom, en canvi, ets un pesat. Si ets un metall noble, ets una persona en la qual es pot confiar. Si ets un element radioactiu, en canvi, ets poc íntegre, perquè l'element es desintegra. Si ets Iode ets un Jedi però parles estrany... (bé, això encara ho he d'afinar una mica).

Si nascut has l'any 53, Iode és l'element teu, jove padawan. Font.


A més, sabent quin element ets, pots saber amb quins elements et pots relacionar i de quina manera. Per exemple si ets Clor tens molta afinitat pels Sodi, per fer relacions estables salades. Si ets un metall de transició, pots fer aliatges amb altres metalls basats en compartir (com els metalls que comparteixen electrons). Si ets un gas noble, seràs molt noble però també és molt difícil que et relacionis amb ningú.

Quedaria finalment, concretar la manera de fer prediccions diàries, que és on està la pasta del negoci, entenc. En això, de moment copiarem els horòscops tradicionals i farem una gegantina base de dades amb missatges ambigus i cada dia en seleccionarem a l'atzar un per a cada element.

9 comentaris:

  1. A mi em sembla que tot això és una altra martingala. Però no em facis cas que jo soc de 1965 i, com a bon Terbi, tot un exemple de "terres rares". ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, jo també pensava que era una martingala sense cap fonament científic però pels comentaris que feu, crec que això ja té prou números per assolir allò de "Doncs a mi em funciona!".

      Elimina
  2. Respostes
    1. L'horòscop químic diu que ets un bon samarità i que has de convidar els teus amics a un bon àpat.
      A mi m'agrada més o menys tot. El marisc, el xampany, el sushi...

      Elimina
  3. Jo sóc Ceri (1958), tova i molt dúctil... aiii!.🤭

    Aferradetes, Sergi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. També es fa servir el ceri per fabricar llums LEDs. És a dir, que la teva manera de ser et permet il·luminar les vides dels altres, com sa lluna.

      Elimina
  4. El teu horòscop químic trobo que funciona bastant bé, o ara em diràs que és casualitat que el símbol químic del Pons sigui Po? O sigui que soc inestable? No ho hauria dit mai... Soc un rar metall semiconductor i altament radioactiu, bonica combinació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs tantes casualitats no poden ser. Crec que algun esperit místic m'ha inspirat per revelar la veritat de l'horòscop químic al món.
      Hauré de dedicar la resta de la meva vida a fer-ne proselitisme.

      Elimina
  5. Thanks for being a positive influence in the digital space, making it a better place.

    ResponElimina