dimarts, 9 de setembre del 2014

V

Si en el capítol anterior parlàvem de V de Vendetta, avui toca parlar de V, una sèrie dels 80 que anava d'uns extraterrestres que venien a la Terra. Confesso que agafo la idea del blog d'en Jordi Dausà, Tardes de Birres.


V era el símbol de la resistència. Font

Al principi semblava que els extraterrestres venien en son de pau però va resultar que no, tot i que degut a astutes maniobres de control dels líders terrestres, molta gent seguia pensant que sí. Fixeu-vos si eren perversos aquests extraterrestres que no eren com nosaltres sinó que sota la seva falsa pell humana en tenien una de lagarto. A més, menjaven rates vives senceres.

Quan vaig veure aquesta sèrie tenia 5 o 6 anys, així que no recordo els detalls de la trama. Recordo que, per alguna estranya raó, als nens ens encantava. Fabricàvem pistoles com les dels extraterrestres dibuixant-les sobre un paper i retallant-les i jugàvem amb elles al pati. Era difícil jugar-hi perquè gairebé tothom volia fer de Donovan o, en el seu defecte, de membre de la resistència. Pràcticament ningú volia fer de lagarto. Potser les batalles amb pistoles làser (crec que hi devia haver una lluita per capítol, com a El Equipo A), juntament amb l'estètica futurista de la sèrie, era el que va fer que tingués tant d'èxit.

Anys després van fer un remake de la sèrie, que pràcticament ningú ha vist. Pel que sembla, la sèrie original va quedar inconcussa i, en comptes d'acabar-la, van decidir fer-la de nou, amb efectes especials més moderns. Sí que recordo que en algun capítol els personatges traginaven disquets de 5 1/4 com a cosa molt moderna, que avui potser molts veurien com a tecnologia extraterrestre.



No recordo si algú del cole va fer-se amb la pistola "original" de la sèrie. Com he dit abans, a casa meva tocava dibuixar-la amb un llapis. Per cert, oi que a baix de tot hi diu "Forocoches"? WTF? Font

Us poso també aquest vídeo, que el Jordi diu que és molt al·legòric i apte per modernillos, perquè és retro i vintage, que es veu que són coses antigues molt apreciades pels moderns. Bé, que diu que en fem difusió.

En aquest vídeo es pot veure com un pervers independentista adoctrina els nens per odiar els pobres immigrants extraterrestres. Que sí, que s'han fet amb el poder i volen esclafar la nostra civilització però són els seus costums i cal respectar-los.

8 comentaris:

  1. Doncs sí que eren els llangardaixos, sí. A mi també m'agradava aquesta sèrie de petit, tenia un estrany poder atractiu per la canalla, que estranyament podia veure la sèrie sense que cap ment pensant digués que no era apta, com sí que ho són els milers de morts que mostren els TN cada dia. No recordo que juguéssim al pati, això no, però sí mirar-la. Et recomano que busquis algun vídeo en el que la Diana es menjava una rata. En el seu moment eren imatges espectaculars, ara et semblarà de vergonya aliena que ens colés que això podia estar passant de veritat. Ah, i em vaig assabentar de la seqüela, però naturalment no la vaig veure, com la del 'Coche fantástico'.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, he vist la part de menjar rates mentre preparava aquest post (tan ben documentat com sempre ;) També he vist com ho feien a la sèrie nova i el resultat és igual de desconcertant.

      Elimina
  2. Posats a triar, m'estimo més l'immensa V que farem a Barcelona, que la dels llargandaixos. Però és bo que parlem de la V. I més que se'n parlarà quan s'hagi fet. I de les seves conseqüències!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, segurament la V de Barcelona serà més interessant i tindrà més repercussió que aquest post.

      Elimina
  3. Ui, me'n recordo d'aquella sèrie, sobretot perquè menjaven rates vives i perquè en realitat eren llangardaixos...Són les úniques imatges que recordo i també que la que menava em sembla que era una dona força perversa per aquells temps...
    Bon vespre Sergi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La dolenta era la Diana. I era una lagarta, sí. No sé si va ser un pas endavant del feminisme (pel paper protagonista) o enrere (per fer de bruixa).

      Elimina
  4. No t’ho creuràs, però aquesta sèrie no l’he vist, ni la original ni el remake. I el que és més important no tinc ganes de veure cap de les dues. No es fàcil ser un sibarita de les series, has de saber quines sèries mítiques abandones.
    PD: Sibarita no té res a veure amb ser un modernillo dels collons.

    ResponElimina
  5. La recordo però no la seguia gaire, difícil oblidar la Diana-llargandaix... Curiós paral.lelisme amb la V de demà... bé, dius que era el símbol de la resistència, aquests sempre guanyen a les pel.lis!

    ResponElimina