El secret entre la Miyako i el Cosmos, per Maria del Mar Macià

El secret entre la Miyako i el cosmos

Miyako és una possibilitat i el cosmos tot el ventall de possibilitats. La Miyako, de petita, es feia preguntes grans sobre els misteris de la vida com les que ens fem molts però que, a falta de respostes satisfactòries, sovint deixem de preguntar-nos.

L'autor, que és també un dels personatges del relat, ens descriu com va conèixer la Miyako i com ella va poder accedir a la immensitat del cosmos, cosint-hi tot d'anècdotes sobre la cultura nipona, astronomia, mitologia, ciència i música. Aquestes anotacions senzilles a peu de pàgina enriqueixen la història de manera subtil, gens carregosa, i fa que els conceptes desgranats en cada capítol s'entrellacin i s'omplin de sentit.

De la mà d'en Tanabata, un anti-gat que no existeix al nostre món, la Miyako descobreix com donar-li la volta a la lluna per accedir a la dimensió de les coses que no han passat mai. En Sergi, l'autor que és personatge i creador, juga amb totes les possibilitats i ens obre la porta. De fet, la imaginació és semblant al cosmos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada