dimarts, 22 de setembre del 2015

Els 7 millors arguments per votar NO a la independència de Catalunya.

Aquest diumenge hi ha unes eleccions que s'han plantejat com a Plebiscitàries per part d'alguns partits amb opcions de victòria. Fa un parell de setmanes vaig fer un post que la Junta Electoral Central ha considerat que convidava a assistir a l'acte electoral dels partits independentistes. Així que m'han instat a cedir l'espai del meu blog per donar veu als partits del No.

Com va dir Ana Pastor, hem escoltat milions de vegades els arguments favorables a la independència, així que m'ha costat molt trobar els desconegudíssims arguments del No.

Malgrat que és quasi impossible trobar-ne informació, aniré posant links a les fonts d'informació que, incomprensiblement, encara tenen la valentia per defensar aquesta postura.


1. Fora d'Europa.

És confús però es veu que una Catalunya independent podria quedar fora de la UE, la EFTA, la Champions League i el propi continent europeu. I no només això: també sortiria de la Terra, vagant per l'espai exterior com la nau dels bobobobs

És possible que a molts de vosaltres us passi com a mi i us fascini la possibilitat d'explorar l'espai en una nau tan gran i plena de comoditats com Catalunya. Que no vas en una llauna de sardines bevent el teu propi pixum purificat mil vegades per la nau i menjant aquella mena de suro deshidratat. Viatjant en la Catalunya sideral tens platges, pistes d'esquí, boscos, discoteques, camps de futbol, biblioteques... Què més podem demanar?


Aquest argument és potser dels més fluixets. Però la cosa millora.

Actualització: Avui el President dels espanyols, lector assidu d'aquest blog, ha volgut explicar per la ràdio això de sortir d'Europa i vagar per l'espai. Pel que he entès crec que ara han entès que viatjar per l'espai dóna prestigi i volen que seguim sent espanyols i europeus.


2. El boicot

Una Catalunya independent seria boicotejada per tots els espanyols i part de l'estranger. No vendríem cava, ni pizzes Casa Tarradelles, ni crema catalana... L'economia s'enfonsaria i seriem tan pobres que no podríem comprar discos de Camela a les benzineres de l'espai exterior.

No passaria com ara, que tots els espanyols estan en contra de qualsevol boicot als productes catalans. El boicot començaria just el dia després de proclamar-se la independència i per això es notarien els efectes just en aquell moment. 


3. Nacionalisme és Hitler

Nacionalisme comença per nazi. Això no pot ser casualitat. No és com, què sé jo, quan Hitler va anar de vacances a Espanya i just passava per allà una guerra i, per atzar, va ajudar Franco a guanyar-la. No, no. El nacionalisme és violència, és racisme, és gihadisme, és nazisme.


4. La independència és de dretes

Com tots sabeu, els ciutadans espanyols gaudim d'una feliç Arcàdia d'esquerres. La dreta no ha governat mai i sempre s'ha prioritzat la despesa social per davant de coses de dretes, com salvar bancs, oligopolis o constructores que s'hagin ficat en problemes per la seva incompetència.

Però això pot canviar si ens independitzem perquè dins de l'única llista independentista que es presenta s'ha pogut trobar GENT DE DRETES! De confirmar-se les sospites, l'Estat Català podria ser el primer Estat de Dretes del món. Un Estat on, tot i haver-hi eleccions cada quatre anys, governaria sempre la dreta i sempre en contra de la voluntat dels catalans que seguirien votant la dreta.

Les conseqüències podrien arribar a ser terribles.

Foto de família dels grans líders de l'esquerra espanyola, que han vetllat fins ara per l'eterna esquerranitat del país. Font.


5. No hi tenim dret.

De vegades els humans som egoistes i demanem el que envegem dels altres. Que Burundi o Guatemala tenen un Estat? Doncs nosaltres també! I no, no va així.

En primer lloc, per demanar un Estat hi ha la Història. Catalunya havia estat independent abans? No! Mai! No és com l'Argentina, els EEUU, França, Rússia o qualsevol dels altres Estats que avui són independents que, ja abans de ser Estats Independents per primer cop ja havien sigut Estats Independents.

I en segon lloc, hi ha la legalitat vigent. El 1978 ens van preguntar, a tots els catalans, si volíem seguir lligats per sempre a Espanya o si, en canvi, volíem un Estat Català Independent. I la majoria de catalans va triar la primera opció. I ara això ja no es pot canviar votant perquè votar va en contra de la democràcia, que consisteix en respectar la llei.


6. Corrupció

La independència de Catalunya podria donar origen a l'únic Estat corrupte del món. Fixeu-vos que, encara sense Estat, l'únic partit català que pot governar l'Estat Independent Català, ha aconseguit crear corrupció tot i les estrictes lleis espanyoles, que porten segles avortant qualsevol possibilitat de corrupció.

Els següents gràfics mostren tot el que ha robat l'únic partit corrupte del món. Fixeu-vos que, fins ara, els robatoris es distribuïen per tot l'Estat Espanyol. Però, què passarà quan hagi de concentrar tota aquesta corrupció només a Catalunya?



Com els quinquis de barri, els corruptes prefereixen robar fora de les zones que governen. Font



7. Fa mandra.

He deixat el millor pel final.

Imagineu-vos que hi ha una persona de qui esteu secretament enamorats però que durant molt de temps s'ha mostrat poc receptiva cap als vostres encants. Darrerament, però, la cosa sembla haver canviat, una cosa ha portat a l'altra i avui us ha trucat. Diu que està sola a casa i que si voleu passar-vos a fer una copa.

Podria semblar un bon pla però hi ha un inconvenient insalvable: ja porteu el pijama posat.

Aquest podria ser un argument de pel·lícula d'Isabel Coixet però és la pura realitat. La independència fa mandra. I en general qualsevol canvi una mica important. Penseu que quan feien revolucions, no hi havia sofàs a la majoria de llars. Ni tele, ni crispetes d'aquestes que es fan al microones, ni webs pirates per baixar-te sèries o pel·lícules. No hi havia ni pelis de la Coixet.

Fins i tot això de votar, a més de ser antidemocràtic, com hem vist al punt 5, fa molta mandra. I a sobre ho posen en diumenge, que molta gent no és que estigui ja en pijama a segons quines hores: és que ni tan sols se'l treu en tot el dia.

No, mireu, si feu això de la independència m'heu de prometre que les eleccions es faran en dia feiner. A veure si pretendreu canviar el país un diumenge.



Bé, fins aquí l'espai de propaganda electoral. Només em queda desitjar-vos que el 27S sortiu i disfruteu.

18 comentaris:

  1. Clar que sí! Ben fet Junta Electoral Central! Ma dura amb aquests rojos communistes!

    1.- Anar per l'espai mola! Això no es un argument en contra!

    2.- Exactament tal com dius, i a més com tothom sap el mercat de les exportacions fora de Espanya es innexitent per Catalunya

    3.- Però matitza que parlem de nacionalisme català, el dolent, tothom sap que el nacionalisme espanyol es bo.

    4.- Impagables els enllaços d'aquest apartat!

    5.- Totalmentment cert, només fa pràctiament 40 anys que es va votar! com si les coses canviessin cada 40 anys!

    6.- "Com els quinquis de barri, els corruptes prefereixen robar fora de les zones que governen." Veritats com temples!

    7.- I tant que fa mandra! Fins hi tot em fa mandra dir alguna cosa sobre aquest punt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1- I menys si vas en classe bussiness.
      2- Ja veus... què es pensen que vendran a l'exterior? Barretines?
      3- El nacionalisme espanyol no existeix. O se'n diu 'no nacionalisme'.
      4- M'han sortit gratis, sí.
      5- Res no canvia en 40 anys. Per exemple, fa 40 anys tothom tenia el mateix smartphone que té ara.
      6- Tu també t'has criat en un barri de quinquis?
      7- ...

      Elimina
  2. A mi no em fa mandra, però sí que em fa riure molt aquesta entrada carregada d'ironia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sóc molt defensor de la via humorística. Per què fer cares de pomes agres podent fer acudits?

      Elimina
  3. Una mica més m'agafa un col·lapse de tanta ironia junta. Esperem que, dit d'aquesta manera, alguns que encara no ho entenen fan el cop de cap final. Tot esforç és poc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, això que tot esforç és poc entra en clara contradicció amb el punt 7.

      Elimina
  4. Post apoteòsic, un dels millors que recordo des que existeix el teu bloc! La molt matussera activitat espanyolista dels últims dies sembla que no solament està fabricant independentistes d'última hora, sinó que a més ha esperonat la trapelleria de les teves neurones.

    Contradient el punt 7 corro a difondre'l, a veure si li posem el llaç a algun indecís que encara s'estigui pensant anar de calçotada amb en Rabell !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al final sembla que en Rabell no s'ha menjat gaire calçots. No sé si hi has tingut gaire a veure.

      Elimina
  5. Mare meva, quin ridícul tan espantós el que va fer el Rajoy a l'entrevista, em sembla que es va quedar blanc i en blanc...
    Felicitats per aquest post tan entretingut, que no perdem mai el sentit de l'humor...
    Jo, el dia 27, sortiré i gaudiré, anant a votat!!!
    Ah, i a mi també m'agradaria esbargir-me per l'espai sideral...
    Bon vespre, Sergi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que amb això de l'espai sideral podríem convèncer molts indecisos.

      Elimina
  6. Ai, volia dir anant a "votar"...És com si ja ho hagués fet...

    ResponElimina
  7. Se m'acudeix un a favor i un en contra:
    A favor: Defensa més garantitzada del registre lingüístic, la llengua catalana a Catalunya.
    En contra: Període de foscor i anorreament per al català-valencià i per al català-balear a les altres contrades o domini lingüístic.

    I no és broma, això ja ho veig vint anys ençà, i ho vinc dient per tot arreu.

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Vicent,

      En el primer cas, plenament d'acord. És, de fet, un dels motius per marxar: tenir un Estat que doni suport a la nostra llengua (i no un Estat més o menys en contra, com durant aquests últims 300 anys).

      En el segon cas, no ho sé. Jo no veig per què ha d'afectar-vos el que fem nosaltres. I si us afecta, es podria pensar que Espanya, un cop hàgim marxat, tractarà a valencians i balears amb més miraments per tal d'evitar que seguiu el camí que hauríem obert nosaltres.

      Però bé, tot això són hipòtesis.

      Elimina
  8. Crec que li faré llegir el teu post al meu pare, però no sé si pillarà la ironia, ell que està convençut d'això del boicot a les empreses i no hi ha manera, escolta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ha anat això? Ha servit per convèncer-lo?

      Elimina
    2. Per telèfon no l'he convençut, per sort (pobre, en realitat per desgràcia) no ha pogut sortir a votar!

      Elimina
  9. Tenies raó, el millor era l'últim argument! La història del noi en pijama estava molt bé, com acaba? Bé si, s'entén... la noia no li torna a trucar mai a la vida, per gos! Només pot fer mandra allò que no ens interessa molt...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha una cançó on passa el contrari. El noi ja va d'estar per casa quan ella el truca i creua tota la ciutat.
      https://www.youtube.com/watch?v=mOnaJA28zbA&list=RDmOnaJA28zbA

      Elimina