dimecres, 4 de juliol del 2012

Premi Memento: propostes a concurs.

L'altre dia us vaig demanar propostes d'iniciatives que promoguessin a micro (o nano) literatura en català. En episodis anteriors vam explicar que el concepte Literatura Memento definia les creacions literàries que es poguessin llegir en un parell de minuts, que era el temps que tindria per llegir el protagonista de Memento abans que la seva memòria s'esborrés de nou. El Premi Memento pretén guardonar la iniciativa més interessant de la microliteratura en català.

Us presento breument (no podia ser d'una altra manera) les iniciatives proposades i us animo a votar (i a convèncer els vostres amics, familiars i mascotes domèstiques a votar també, que aquí som ben democràtics). La iniciativa que rebi més vots (observeu a la dreta aquesta mena d'enquesta que ens proporciona el Blogger) tindrà l'honor de rebre aquest premi tan singular. un article en aquest mateix bloc, explicant de forma una mica més extensa la seva història, vida i miracles.

Així doncs, els candidats són:

Es tracta del bloc que el Maurici fa servir per donar a conèixer els seus escrits. La majoria d'ells són relats de ficció, tot i que també hi ha articles d'opinió.

Bloc on es publiquen regularment microrelats escrits o seleccionats pel Jordi Masó.

Es proposa una imatge i diferents bloggers escriuen un text sobre ella.

Aquesta pàgina proposa diferents activitats per aprendre a escriure millor. Per exemple les crides, que són una mena de concursos de relats breus amb una activitat de crítica literària. O el més recent Relatcrossing, una aventura d'escriptura conjunta basada en l'exercici surrealista dels cadàvers exquisits.


També heu suggerit Relats en Català però com que és un web molt ampli i ja n'he parlat molt, hi hauria l'opció de proposar alguns dels seus autors. El que passa és que n'hi ha milers i no tindria gaire sentit. En comptes d'això he decidit proposar alguns dels Reptes que cada setmana involucren a desenes dels seus autors en la creació de microliteratura.

Concurs de haikus de Relats en Català.

Concurs de Relats en Català que consisteix en escriure un text a partir d'una cançó que es proposa per a tots els participants.

Concurs de Relats en Català on els participants escriuen un poema a partir d'una imatge proposada.

Concurs de microrelats de Relats en Català.

Podeu votar més d'una proposta. Tot i que no és obligatori, estaria bé que féssiu una ullada a les iniciatives que no conegueu. No només per votar amb més criteri sinó també per fer-ne una mica de divulgació.

Si trobeu que falta alguna iniciativa interessant (també val que proposeu algun bloc o web vostre, sempre m'ha semblat absurd que la gent es faci un altre usuari per poder autoproposar-se), deixaré fins divendres a mitjanit com a termini per incloure propostes d'última hora.


6 comentaris:

  1. Doncs apa, ja he votat. A veure qui s'endú el dubtós honor de ser el més llegit i més oblidat.

    ResponElimina
  2. Fet! Aviam qui serà el guardonat...

    ResponElimina
  3. Jo també he votat, tot i que a mi em sembla que és un exercici això de votar per un web o una manera de fer contes que em posa entre l'espasa i la paret, votar sempre m'hi posa.

    Salutacions des de València

    Vicent

    ResponElimina
  4. Hola Sergi, pel que veig deus estar relacionat amb relatsencatala o gent de relats. Ens has mostrat interés amb les tertulies que realitzem a l'Hotel Regina cada primer dimecres de mes. Pots venir quan vulguis, molts de nosaltres som de relats. La propera tertúlia tindrà lloc el 10 d'octubre. Seràs ben rebut. No cal inscriure's ni res, només venir presentar-se i estar disposat a llegir una mica, comentar molt i gaudir més

    ResponElimina
  5. Ja tens el meu vot, sort per a tots!!

    ResponElimina
  6. Ja tens un altre vot Sergi, que vagi bé demà amb la poesia.

    ResponElimina