divendres, 12 de desembre del 2014

La #ViaDuran cap a la independència

La #ViaClaver:

Darrerament els independentistes de twitter estan parlant de la #ViaClaver. Si no n'esteu al cas, es tractaria d'una crida a l'abstenció massiva a les eleccions generals espanyoles de la tardor de 2015. La idea és que els catalans ja ens consideraríem desvinculats d'Espanya i, per tant, el més digne i assenyat seria no participar en les eleccions espanyoles.

Els contraris a aquesta via argumenten que si els independentistes s'abstenen, llavors es perdrà la possible capacitat d'acció que donaria el poder d'aquests diputats. Potser el dia de la votació es parla molt del 40 o 50% d'abstenció a Catalunya però durant els següents 4 anys, la gent se'n pot oblidar.


La #ViaDuran:

Per alguna raó absurda, em sento temptat a fer la meva aportació a aquest debat proposant una tercera via: la #ViaDuran, en honor a David Duran, autor de Cataconya, una novel·la distòpica que planteja la via ridiculista per arribar a la independència de Catalunya. La idea és convertir els catalans en éssers tan ridículs que als espanyols els faci vergonya que els catalans siguem espanyols i finalment ens expulsin d'Espanya.

 La via ridiCULista que descriu en Duran està molt centrada en una part del cos que pot generar moltes situacions ridíCULes. Endevineu quina? Imatge extreta d'aquest web, d'on us podeu descarregar gratuïtament la novel·la Cataconya.


Així, la #ViaDuran consistiria en presentar una llista amb personatges esperpènticament ridículs o actors capaços de liar un pollastre a cada sessió. Per exemple, Carmen de Mairena, famosa pels seus rodolins grollers, surt a l'estrada i comença a recitar el seu discurs:

-Este discurso de Mariano, me lo paso por el...
-Señora Mairena, le ruego que use un lenguaje más respetuoso con esta solemne institución o me veré obligado a expulsarla.
-En su amenaza de expulsión intuyo una erección.
(I així fins que 4 policies s'emportin còmicament la Mairena de l'estrada.)

La setmana següent portes a algú de la Fura dels Baus a llençar fetges ensangonats a l'hemicicle. L'altra en Toni Albà fent imitacions ridícules dels membres del govern. Cada cop que els expulsessin podrien fer una cursa a l'estil Benny Hill.

Amb aquesta tàctica, aconsegueixes estar mediàticament present a tota Espanya i bona part de l'estranger. Penseu que no només farien espectacle al Congrés sinó que fins i tot podrien fer-ne a l'estranger, viatjant en qualitat d'il·lustres diputats del Congreso Español.

Com no sóc cap expert politòleg, no sé si seria molt o poc efectiva per aconseguir la independència però com a mínim se'ns faria més divertit el  Procés.

L'èxit de la iniciativa

Podria realment aconseguir algun escó aquesta llista? Tenim els antecedents friquis de Ruiz Mateos al Parlament Europeu, el GIL a Marbella, de Beppe Grillo a Itàlia i Rodolfo Chiquilicuatre a Eurovisió.

Jo crec que, ben promocionada, la llista Duran pot obtenir grup propi a Madrid. A més, es podria anar rotant els membres a mesura que avancés la legislatura, segons l'èxit mediàtic de cadascú.

Potser el problema més gran de la via ridiculista és que Espanya ja s'ha encarregat ella sola d'enfonsar el seu prestigi i així la feina de deixar-los en ridícul no llueix gaire.


Algú podria dir que el Congrés no és com Eurovisió, que és més seriós. I jo podria proposar aquest algú per encapçalar la llista #ViaDuran.

Vosaltres donarieu suport a la #ViaDuran? Quins personatges inclouríeu a la llista?

7 comentaris:

  1. M’agrada molt la idea ridiculista. Per això ja tenim partits fets com es el cas de la CORI que ja va fitxar la Carmen de Mairena com a segon de la llista. Un any gairebé els voto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et recomano Cataconya, si no l'has llegit. El pots descarregar gratuïtament i dóna molt bones idees. Ves, potser en pots fer un cas típic i tot.

      Elimina
  2. Ja em perdonaràs, però jo prefereixo la Via Claver, iniciativa que ja vaig dur a terme les passades generals, bàsicament perquè me la porta molt fluixa qui mana a España, hi hagi qui hi hagi, a nosaltres ens donaran pel cul igual. Fer el ridícul i que s'avergonyeixin de nosaltres no vol dir que no ens hagin de seguir espoliant de la manera que ho fan. I de cara enfora no crec que ens donés massa prestigi...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No dic que no sigui el més digne però això de l'abstenció a mi no em convenç. Ja sabem que als enemics de la llibertat els agrada molt apropiar-se del silenci de les "majories silencioses".

      I tu potser no votes per un motiu x i llavors has de sentir a milers de tertulians propers a ja sabem qui dir-te que la gent (tu entre ells) no has votat per un motiu y, que serà més o menys el contrari del teu x.

      Però si tens gent de la Via Duran a las Cortes, pots contestar de forma enginyosa a aquests tertulians i fer veure a tothom quina mena de gent són.

      Elimina
  3. Com a amant de l'absurd, em sedueix profundament aquesta via ridiculista. Si em sobrés la pasta pagaria per veure el Jimmy Jump irrompre en pilotes en ple debat d'investidura, o el repartiment del Polònia fent un cara a cara a l'hemicicle amb els personatges reals que inspiren les seves paròdies.

    ResponElimina
  4. Veig que ja en som 3. No sé si dóna per garantir-ne l'èxit però és un començament.

    ResponElimina
  5. Amb independència o sense el que sempre compartirem és el Nadal i aquestes festes familiars i d'amistats, Bon Nadal i un feliç i pròsper Any Nou des del barri de Russafa de la ciutat de València.

    Vicent

    ResponElimina