dimarts, 10 de març del 2015

Regals d'aniversari

Avui és un dia especial per aquest blog. Fa tres anys que va començar amb aquest post. Com es diu sovint, quan vaig començar, no em pensava que l'aventura durés tres anys. De fet, tenia 3 o 4 posts pensats i després no sabia què escriuria. Com que volia escriure un post setmanal, no estava del tot segur que el blog durés més d'un mes.

És per això que avui volia celebrar l'aniversari del blog. Perquè, com vaig dir fa dos anys, és important celebrar els aniversaris. És cert que l'any passat no vaig celebrar-lo i aquest any de fet tampoc ho tenia previst. Avui hi havia programat un altre post.

Potser m'ha fet canviar d'idea en Pons, seguidor habitual d'Àtoms i Lletres, que la setmana passada li  va fer un magnífic regal d'aniversari, amb aquest cas típic: Cas típic 2095: noi li agrada noia, noi li agrada Àtoms i lletres.

Com comprendreu, aquest és un gran honor. Només hi ha 5 casos típics per setmana (3 a l'estiu) i normalment has de ser una sèrie, un llibre o un dia mundial per ser un cas típic. A més, el blog d'en Pons té una secció de comentaris que acostuma a ser molt concorreguda. Quan el post és especialment interessant pot superar fàcilment els 70 comentaris. Alguns dels quals m'han fet saber que hi ha gent que llegeix aquest blog de tant en tant.

Així que faig extensiu l'agraïment a tots aquells que heu dedicat alguna paraula (elogiosa o no) al blog i també als que el seguiu secretament.

Val a dir que el regal d'aniversari d'en Pons, era com el tortell de reis, que venia amb una fava. A més del post (que ja era prou honor, de veritat) m'ha atorgat un d'aquells premis-pongo-virals que han d'anar passant d'un blog a l'altre. I el pitjor de tot és que es tracta d'un premi reciclat, que havia estat atorgat en primer lloc al blog de les Antònies. I ara no sé què fer.

La fava en qüestió



Així que he decidit deixar la decisió en mans dels que seguiu aquest blog. Aquí teniu les opcions:
  1. Fer el que m'ha demanat en Pons. Robar-li el premi a les Antònies i seguir la cadena atorgant el premi a dos blogs més. En cas de votar aquesta opció, podeu proposar blogs que creieu que mereixin el premi.
  2. Deixar les coses tal com estan. Que les Antònies continuïn amb el premi que els va ser atorgat.
  3. Cap de les anteriors.
  4. NS/NC.

A part d'això també podeu opinar sobre el blog. Què us agradaria trobar en aquest quart any?

30 comentaris:

  1. A mi m'agradaria que seguires amb la teua línia de filòsof-científic o químic, ho fas molt bé i em fas molt que pensar, és un dels blocs on no trobes la típica sensació de que el titular escriu per a fotre uns altres i el vaig rescatar quan vaig donar per tancat l'antic bloc. M'agrada.

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que t'agradi el blog perquè a més sé que ho dius amb sinceritat. No em considero filòsof, tot i que tampoc tinc gaire clar què significa ser un filòsof.

      Gràcies per seguir el blog tot aquest temps.

      Elimina
    2. Doncs ser filòsof no és més que el que tu fas, a banda de que et considere un químic, com ho era mon pare i un científic.
      Ja et vaig dir que mon pare quan li deien que era químic en deia que no, que el què era era còmic? Però no era ni el seu cas ni el teu, pel que veig de la teua intel·ligència, només els intel·ligents, si és que existeix això de la intel·ligència poden riure's de si mateixos i, tu, creu-me ho fas, el que diu molt de tu i també dels teus, de la gent que t'ha envoltat.

      Una abraçada a un científic i químic com mon pare, en certa manera ets una mica el meu punt de referència a la xarxa, ets un poc mon pare, tot i que siga simbòlicament.

      Vicent

      Elimina
    3. He arribat a agafar-li una mica d'apreci al teu pare, tot i no conèixer-lo en persona, m'ha arribat l'afecte i l'admiració que li has tingut.

      Ja m'agradaria a mi que algun dia el meu fill parli de mi d'aquesta manera.

      Elimina
    4. En parlarà, ja veuràs a poc que li sigues recte i fidel, tu no ets una "veleta" Sergi, ets un home.

      Vicent Adsuara i Rollan

      Elimina
  2. Jo sóc de les que et llegeixen per culpa del Pons (o siga, que fa quatre dies, literalment). Els premis Pons-go, quin... privilegi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de "per culpa de" ha sonat una mica a càstig. Espero que et sigui lleu, en tot cas.
      PD: Premis Pons-go XDDD

      Elimina
    2. Hauria d'haver dit "gràcies a", però és que llavors va i s'ho creu... :D

      Elimina
    3. No coneixes la insuperable humilitat d'en Pons? No hi ha cap perill que s'ho cregui.

      Elimina
  3. Abans de res, felicitar-te per haver mantingut la constància i la periodicitat, que per bé que no era gaire ambiciosa, no és menys meritòria, sobretot tenint en compte la teva recent paternitat, que és més del que poden dir la resta de pares i mares recents. A més, ja no és una qüestió de periodicitat, sinó de qualitat. Entantat de llegir-te fa ja un bon temps, i esperem que encara es perllongui molt més.

    Pel que fa als teus precs, jo votaria per l'opció 2, o potser la 3. En la 3 afegiria que et quedis el premi en propietat, però que no continuïs la cadena, això emprenyarà el Pons, i de retruc a l'AhSe, i així ens podrem divertir una estona més.

    I respecte a la darrera pregunta, el que espero trobar aquí en aquest quart any és a tu. Mentre hi siguis, i et vingui de gust ser-hi, no crec que calgui canviar res del que ja has anat fent. Te'n surts molt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni cas a les opcions que escull aquest home, que a part de ni tenir clara quina opció triar se que et llegeix en diagonal...

      Elimina
    2. M'agrada l'opció 3 perquè és la que dóna menys feina.

      Gràcies pels ànims i les felicitacions.

      Elimina
  4. Felicitats pels 3 anyets! Ja ho tenia previst que aquesta setmana complies anys, per això et vaig fer el regal per avançat per tal que fos totalment una sorpresa, en absolut va ser casualitat! Ja et vaig que no calia que em tornessis el post fent propaganda però s'agraeix el detall per si de cas tens algun lector despistat que no coneix el meu blog, però tal cosa es molt improbable.

    Sobre els comentaris del meu blog, de fet tampoc cal que sigui un post interessant, amb l'ahse fàcilment s'arriba als 70 comentaris :P

    Lo del premi reciclat ho vaig trobar genial, està malament que jo ho digui perquè va ser idea meva, però si una cosa es pot fer de manera fàcil i quedar bé, per què no fer-ho barroerament i quedant malament amb tanta gent com sigui possible? Sóc un crack!

    Potser com a part involucrada en l'assumpte, que no Assumpta jijijji (ho sento xD), no hauria de votar, però m'encanta posar-me pel mig i dir la meva :D
    Com no podria ser d'una altra manera jo voto per la opció 1 ja que triar una altra opció voldria dir que soc com a mínim bipolar. Contant-te a tu ja he donat 3 premis Pons per tan quedaria com malament donar encara més suggeriments, no? Així doncs aquests son els meus suggeriments pel premi Pons:

    Un puntual d'Hèrcules
    Mare de tres
    Va de pares
    The daily avalanche
    La llibreta de les idees
    Tobuushi
    Les personetes creatives
    Des del meu punt de vista
    Salsa ficció
    El cau de les nereides
    Tornant a Comarques
    Les dones no son (tan) complicades

    Com demostra el meu post recomanant-te a mi ja m'agrada el teu blog tal com és ara. Si et demano publicar més sovint em diràs que no, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona, el salsa ficció ja l'ha rebut, m'he col·lat :P

      Elimina
    2. Llàstima! El salsa ficció era el que més em convencia...

      Agraeixo sincerament tots els reconeixements. No crec que pugui publicar més sovint (de fet hauria de treure encara més temps de comentar altres blogs i potser només podria comentar-ne un de tant en tant). De tota manera, he pensat que aquesta setmana puc publicar igualment el post que estava previst. No crec que sigui del teu gust perquè està dirigit a gent que vol aprendre a escriure i potser ho trobes massa bàsic.

      Elimina
  5. Abans de res, felicitar-te per aquests tres anys, esperant que siguin molts i molts més (almenys tots els que et vinguin de gust).

    Pel que fa al premi, no sé noi, no és perquè no ho mereixis que si fos així Pons no t'ho hauria atorgat, però això de robar-li a les Antònies no m'agrada gens ni mica. Si és per qüestió de reciclatge ... el gran Pons imagino que pot comprar-se un "típex" i no donar aquesta pobra imatge del seu premi. ;)

    Salut i llarga vida, a tu i al teu blog !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, lluna. Com va tot?

      Gràcies per les felicitacions i els bons desitjos. Anoto la teva opinió respecte al premi. De moment 2 a 1 a favor de les Antònies.

      Elimina
  6. Felicitats pels tres anys. No et recomanaria res, la sorpresa ja és prou bona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Xavier.És cert que amb aquest blog de vegades intento sorprendre. De tota manera també m'agrada fer posts a partir d'idees que sorgeixin en els comentaris.

      Elimina
  7. Jo també et felicito per aquests tres anys i et diria que fessis els pots com més t'agradin, faltaria més, encara que de vegades de tan científics , no en pesco gran cosa, però això és problema meu...
    Que siguin molts més anys!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De científics tampoc n'hi ha tants, no? Tenia un blog més orientat a ciència (Grans Preguntes que no em deixen dormir) però el tinc una mica abandonat últimament perquè ara qui no em deixa dormir, més que res, és el meu fill.

      Si tornen a sortir temes científics intentaré explicar-me millor. Com a profe de ciències tinc el repte de fer comprensible la ciència a tothom.

      Elimina
  8. Moltes felicitats, Sergi, crec que vam quedar que amb tres anys un blog arribava a la majoria d'edat (és com allò dels 7 anys dels gossos :)
    Això dels premis, no ho sé, la veritat.
    Doncs res, a continuar com vulguis, a fer-nos barrinar una mica amb les teves reflexions. Per cert, com va la novel.la de ciència ficció?
    Abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma,

      No sabia això de la majoria d'edat dels blogs. Ara pot fer coses com prendre cubates, conduir i votar a partits demagogs? Es posarà ben content amb aquesta notícia!

      La novel·la està acabada. L'he portat a algun editor. De moment sense èxit. També havia pensat en algun pla B per si això de les editorials "tradicionals" no funcionava però ara tinc poc temps per fer coses que diguin molta feina.

      Elimina
  9. Moltes felicitats, Sergi!

    Curiosament el teu bloc fa anys el mateix dia que el meu gat. Més enllà d'aquesta feliç coincidència ja és tot un mèrit mantenir un bloc durant tres anys, amb un grup de gent que el llegeixi assíduament. Tots sabem com costa això.

    Aprofitant l'avinentesa del premi rebut, em sumaré a les lloances dient que el teu és un dels dos blocs que segueixo amb regularitat litúrgica, juntament amb un altre dedicat a l'astronomia i la indústria aeroespacial (si en coneixes algun de bo dedicat a la permacultura estic disposat a fer-li un lloc al meu pòdium particular). Com ja s'ha dit per aquí tens l'habilitat d'explicar coses interessants i fer reflexionar, sense caure en un gran personalisme, pecat capital de la gran majoria dels blocs (inclosos els meus propis engendres).

    Jo em decantaria per l'opció 2. Encara que els premis sempre fan il·lusió, és una mica lleig que siguin reciclats i arrabassats de les mans d'algú altre. A més, sembla que està de moda rebutjar premis i deixar amb un pam de nas les institucions o personalitats que els atorguen (no voldria comparar el Pons amb el ministre Wert o alguna altra criatura semblant, amb això...)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres David! Un dia d’aquests anava a confessar-te que em queies bé però ho acabes d’espatllar tot! Si vols continuar celebrant els aniversaris del teu gat vigila aquestes comparacions ;)

      Elimina
    2. Merda... començaré a buscar protecció pel mix... Ja m'ho deia la mama que amb els peixos grossos no s'hi juga!

      Elimina
    3. Què curiós això del gat i el blog. Saps que en XeXu té un gat que es diu Blog? També té un blog que no és un gat on de vegades escriu coses sobre el seu gat que es diu blog.

      Quin és aquest altre blog que segueixes? Jo també sóc aficionat a l'astronomia, segur que m'agrada.

      No sé si he entès això del personalisme. Vols dir que t'agrada perquè no parlo massa de la meva vida?

      Sobre permacultura, el més semblant que segueixo és "l'hort viu", de la mima. No sé si és el que busques com a blog, però si t'interessa el tema crec que podries visitar el seu hort i/o fer-li les preguntes que vulguis.

      Apunto un altre vot per refusar el premi. M'has fet pensar en aquests que van deixar plantat en Trias, això sí, després de cobrar els diners del premi. Si el premi Pons-go tingués dotació econòmica, no seria mala opció.

      Elimina
  10. Apunta, Sergi:

    http://danielmarin.naukas.com/

    De vegades conté molts tecnicismes, però al teu costat científic li agradarà el rigor que gasta. Realment ofereix una visió molt propera de com està la indústria espacial. Abans de trobar aquest bloc, jo no sabia (pobre ignorant de mi) que es fan llançaments gairebé cada setmana, o que a Tità hi ha mars i rius.

    I sí, em refereixo justament a això, amb la cosa dels personalismes. M'he adonat que m'agraden més els blocs que tenen més contingut objectiu que no pas subjectiu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, és l'Eureka. Ja l'havia vist. La veritat és que la part dels coets és massa tècnica per mi però m'agrada quan parla d'altres temes d'astronomia.

      Elimina
  11. El premi és continuar bloguejant!!!!!! Moltíssimes felicitats i endavant!

    ResponElimina