dijous, 20 d’agost del 2015

Congrés Internacional de Ciència i Ficció. Novetats i informacions útils.

Ja ha sortit el programa del Congrés Internacional de Ciència i Ficció. Com us vaig explicar fa uns quants posts, el David i jo hi participarem fent una comunicació d'uns vint minuts (més 10 minuts de preguntes / col·loqui) titulada "Transhumanisme. El futur de l'espècie humana?".

La primera novetat és que ens han canviat d'hora i de dia. Finalment serà el dimecres 2 de setembre a les 17.30 h a la seu de l'IEC (carrer del Carme, Barcelona). Aquest canvi és molt dramàtic perquè molta gent haurà de buscar una nova excusa per no venir a veure aquesta interessantíssima comunicació.

La primera novetat que ens ofereix el programa és que hi haurà 2 comunicacions més relacionades amb el transhumanisme/posthumanisme. Just després de la nostra vindrà Rocío Vanesa Ramírez González de la universitat de La Rioja. I a continuació la Saba Razvi, de la universitat de Houston-Victoria. Així que si us ha interessat el tema, teniu ració triple de transhumanisme.

Si no us ha interessat aquest tema però sí sou molt fans d'altres àmbits de la ciència-ficció, hi ha comunicacions per a tots els gustos (eclipsis reals i de ficció, botànica, abduccions alienígenes, cosmopoètica, Kubrick...) a càrrec de científics de prestigi (o de gent de TV3).

Ve a ser el tipus de gent que no és coneguda pel gran públic perquè en comptes de fer coses com jugar al futbol o embolicar-se amb un torero han dedicat la seva vida a llegir, estudiar i fer coses friquis.

Ah, si us animeu a venir, el David i jo hem preparat una petita sorpresa. Bé, encara no està enllestida, però espero que arribem a temps. Quins nervis!

26 comentaris:

  1. Quina putada això de buscar-me una nova excusa! De moment ja et dic que no vindré però ara em fa mandra pensar el motiu, però el "no" ja el tens, que quedi clar.

    Petita sorpresa? A mi si la sorpresa no es realment gran (i cara) a mi no em compres.

    PD: Com els de TV3 llegeixin això ja veuràs xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pons, és sabut per tothom que la mida de les sorpreses no és el que importa.

      Elimina
  2. Molt interessant! Ja ens contaràs com ha anat i ens faràs un resum per a aquells que sí ténen excuses raonables per no poder assistir :-)
    Jo encara no he entés molt bé què és el transhumanisme, he de llegir més el teu blog a veure si veig la llum... Però i el futur de le espècie humana? qui el sabrà? com es pot saber? Ara, interessant ho és i molt!
    Que vaja molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si després de llegir el blog et queden dubtes, pregunta, que vull saber-ho explicar bé :)

      El futur sempre és una incògnita però podem preveure escenaris possibles i probables en funció del que estem fent avui.

      Elimina
  3. T'encoratge a que faces allò que vols i que tingues i tingueu un bon dia.

    Vicent

    ResponElimina
  4. Em sembla que tinc prou transhumanisme per tota la vida després de llegir tots els teus posts d'aquest estiu. Espero que us vagi molt bé i que la il·lusió que hi poseu es tradueixi en un bon èxit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No em puc creure que hi pugui haver prou transhumanisme. És la part més cool del futur!

      A veure com surt la comunicació.

      Elimina
  5. La veritat és que em fa tilín i crec que podré venir, a veure!
    (la sorpresa és una màquina per enregistrar somnis?)

    ResponElimina
  6. Espero que tingueu molt de públic i que sigui real, no de ciència ficció...A veure si entre tots en traieu l'aigua clara, Sergi.
    Que vagi bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que estic intrigat per veure qui vindrà. Al principi tenia una mena de por pensant que no vindria ningú i ara em passa al revés, que potser ve massa gent. :)

      Elimina
  7. Realment és engrescador descobrir que la majoria de la gent no té gaire idea de què va el transhumanisme. Més enllà del Congrés que ja tenim aquí mateix, significa que com a creadors literaris potser tenim una gran tasca per endavanat durant uns quants anys.

    Lluny de ser un reducte del friquisme, el tema té una importància tan cabdal per al comú dels mortals que cal divulgar-lo des de tots els àmbits. I la literatura catalana és un erm d'històries i autors transhumanistes que cal emplenar (en castellà i sobretot en anglès ja no és un tema rar).

    Comencem el dia 2! (Bé, Sergi... tu ja vas començar fa temps)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gairebé tots els temes de gran importància científica estan circumscrits a un estret cercle de friquis. No sé per què però és així.

      De tant en tant algun gran tema surt als mass media però costa.

      Elimina
    2. Per parlar el mateix llenguatge, quin és segons vosaltrs el concepte, ergo, la definició de friki?



      Elimina
    3. 24 hores de Transhumanisme
      1a Conclusió

      - Una distopia
      - Un mundo feliz 2a part
      - La negació del Humanisme


      Elimina
    4. Aquí fem servir friqui per referir-nos als que estan molt ficats en temes científico-tècnics, ja sigui per professió o per afició.

      Un món feliç és certament una novel·la transhumanista. De fet és possible que surti com a exemple a la nostra comunicació al Congrés.

      L'humanisme és un concepte molt confús perquè segurament no ens posaríem d'acord en definir unes qualitats que defineixin a l'ésser humà o quines d'aquestes qualitats són essencials o més importants que altres.

      Per això ho enfocarem més cap a escenaris concrets transhumanistes que cap a discussions filològiques del terme.

      Elimina
  8. Doncs jo vindre malgrat l'amenaça dels de Tv3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per què?
      Doncs perquè el Congrés és de "Ciència i Ficció " i no de "Ciència Ficció " com la nostra estimada i denostada Tv3

      Elimina
    2. Jo també vaig pensar això del nom. Tenint en compte que es fa a l'Institut d'Estudis Catalans suposo que hi ha una bona raó filològica per haver triat aquesta fórmula.

      (Això de TV3 era una broma. Més enllà dels seus defectes crec que és la millor TV de la TDT. Però bé, tampoc és que jo sigui de mirar gaire tele)

      Elimina
  9. Tot són xarxes.Des de una simple neurona al Univers. Des de Ricard Solé a Cliff Pick over.
    És la primera vegada que sento parlar del Transhumanisme i ja el dono per mort.
    Tot sigui per encetar la polèmica! 😎

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cervell i Univers.
      Interessants els treballs de Cliff Pickover i la web de pijamasurf.com

      Àtoms espero el teu llibre amb candeletes!

      Elimina
    2. Bé, espero que el transhumanisme sobrevisqui un parell de setmanes més, que hem de parlar-ne al Congrés.

      Hauràs d'esperar que algun editor trobi el meu llibre prou interessant per ser publicat. Si en coneixes algun, fes-m'ho saber.

      Elimina