dimarts, 20 de gener del 2015

Inici de la Lliga de MicroRelataires Catalans

Fa uns mesos us vaig informar de la creació de la Lliga de MicroRelataires Catalans. Un format de competició literària novedós en el qual he decidit participar.

La Lliga de MicroRelataires Catalans pretén traslladar a la microliteratura l'emoció vibrant de les grans competicions esportives.


No recordo si algú s'hi va apuntar després d'encomanar-se d'entusiasme llegint el meu post però segur que més d'un seguidor d'aquest blog estava esperant l'inici de la competició per tal de llegir bons microrelats en català.

Quan vaig parlar de Literatura Memento, la Lliga de MicroRelataires Catalans encara no existia però encaixa perfectament amb el concepte: són relats que es llegeixen en el temps d'una pausa publicitària, d'un semàfor en vermell, d'una parada de metro. Històries on el relataire ha concentrat tota l'essència en un mínim de paraules.

A més, la web permet que qualsevol de vosaltres participi activament en el desenvolupament de la Lliga. Com passa amb les lligues de futbol o d'altres esports, la Lliga de MicroRelataires en Català no és res sense els aficionats. Són ells qui decideix quin participant guanya cada enfrontament amb els seus vots. I també els que poden ajudar a fer-la més gran compartint petits microrelats a twitter o facebook.

De moment ja podeu llegir i votar els textos de la primera jornada dels grups A i B. Els del grup C encara no hem entrat en competició però podeu anar fent boca amb grans microrelataires, com en Deòmises, que potser recordeu per la seva participació en un post d'aquest blog.

Per llegir els textos dels grups A i B només cal entrar aquí. I per votar cal fer un comentari al relat dels dos que més us agradi. Sota el relat veureu uns botonets per compartir els textos a les xarxes socials.

Afegeixo un enllaç a la barra lateral per si voleu anar seguint aquesta competició i gaudir de petites perles de microliteratura catalana.

8 comentaris:

  1. Ja et vaig dir que em faria molta mandra escriure. Però feu sense mi sense problemes, eh? Jo us dono el vist i plau ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cal que escriguis, pons. Pots dedicar-te a emetre judicis només, que això està guai...

      Elimina
    2. Gràcies pel vist i plau, pons. Li comentaré al David que posi ben visible al web de la Lliga que la iniciativa té el teu vist-i-plau. Això atraurà molts indecisos.

      Elimina
    3. Gran Sergi! Hahahaha estic per donar-te un BCPP fora del meu blog i tot xD

      Elimina
  2. Moltes gràcies per participar i difondre, Sergi. Això des del meu vessant com a responsable de la criatura.

    En el meu vessant d'aficionat em tens com a supporter. Per quan les bufandes i samarretes d'Àtoms i Lletres?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Felicitats de moment per la bona arrencada que sembla que té la iniciativa. La participació està sent bona i alguns microrelats tenen qualitat.

      Dels pocs cops que he organitzat coses, sé que costa engrescar la gent. Has fet una bona feina.

      Elimina
  3. Uf, reconec que la idea em va semblar bona, eh, però vaig de cul darrerament, no puc afegir més dedicació a la lectura del tipus que sigui. Però ànims, i ja que és una competició, espero que surtis victoriós!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa que és una lectura molt molt curta. El meu primer microrelat només té 27 paraules

      Elimina