dilluns, 2 de maig del 2016

¿Quant valen els teus somnis? El concurs

'¿Quant valen els teus somnis?' es presentarà el dijous 9 de juny a la Biblioteca Vapor Vell de Sants. Ja el podeu anar tafanejant al catàleg de l'Editorial El Toll. Si comptem que els primers contactes van tenir lloc al novembre, la gestació del llibre ha necessitat gairebé 6 mesos. No és tant com un embaràs humà però quasi.

Sí, ja sé què estareu pensant: 'uff, quin pal. Ara el Sergi es posarà molt pesat fent promoció per vendre'ns el seu llibre i intentar viure del cuento (en castellà, aquest acudit tenia més gràcia) la resta de la seva vida'.

I no puc dir 'esteu molt equivocats!' però una mica sí. A mi el que m'agrada és escriure. I m'agrada que la gent em llegeixi. Però no tinc fusta de venedor. I la idea de tenir un llibre publicat em fa il·lusió i m'agrada compartir aquesta il·lusió amb els que, amb més o menys carinyo, seguiu les històries que us vinc explicant des d'aquest blog.

Per això, a més de demanar-vos ajuda per triar la portada del llibre, us demanaré també que m'ajudeu a explicar de què va aquest llibre. Sí, podeu preguntar-vos 'com ho farem si no l'hem llegit?'. Bé, us ho explico després de la publicitat.

La portada del llibre, amb la imatge que vau triar la majoria dels lectors del blog. Només per la portada ja val la pena comprar-lo! I quan us parli del pròleg... Bé, podeu llegir-lo aquí.


La meva proposta, que he articulat en format de CONCURS, és la següent:

1.  Qui vulgui participar m'ho ha de comunicar per e-mail. Aquí: sergi.fsi(arrova)gmail.com
2. Jo li enviaré un dels relats que formen part de l'obra.
3. La persona que rebi el relat per correu el llegirà i n'escriurà una ressenya, crítica literària, opinió esbojarrada, etc. (D'alguna manera o altra hauria d'estar relacionada amb el relat en qüestió.)
4. La ressenya es podrà publicar en qualsevol pàgina d'internet d'accés obert (pot ser un blog o un espai web d'una xarxa social com Relats en Català o qualsevol altre web que tingui possibilitat de fer comentaris per part dels lectors). Jo us ofereixo també la possibilitat de publicar-ho en aquest mateix blog.
5. La persona en qüestió em farà arribar un enllaç amb l'adreça en la qual s'ha publicat la ressenya.
6. Les ressenyes s'indexaran en una pàgina que faré dintre d'aquest blog. El llibre (ja us ho explicaré) conté un enllaç a aquest blog per tal que els lectors puguin veure les ressenyes i comentar-les.
7. El dia 24 de maig, un jurat format per membres qualificats, decidirà quines són les millors ressenyes i les premiarà amb un exemplar de l'obra. En principi estan previstos 5 guanyadors però pot variar en funció de la quantitat i la qualitat de la participació. Podeu enviar la ressenya després del 24 de maig però, és clar, ja no tindríeu possibilitats de guanyar el concurs.

Podreu seguir el desenvolupament del concurs i d'altres esdeveniments relacionats amb el llibre a la barra lateral del blog, a facebook i a Twitter.

Si hi ha dubtes, els podeu expressar als comentaris.

40 comentaris:

  1. A mi m'agradaria no entrar al concurs, però sí fer-te una ressenya d'un dels teus contes, Sergi. Ara et pose el correu i et done el meu.

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'acord, Vicent. T'he enviat el relat per correu.

      Gràcies per participar (tot i que sigui fora de concurs)

      Elimina
  2. Felicitats , Sergi...Tenir un llibre propi entre les mans , és Tota una satisfacció. Jo em vaig sentir molt feliç, tot i ser uns llibres força humils!
    Jo he fet tres pròlegs per amics, però al meu estil planer. Encara que no participi en el teu concurs, et desitjo que gaudeixis d'aquest moment tan emocionalment literari...
    Bon vespre, Sergi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, M.Roser. Encara que no participis al concurs, m'agrada compartir aquesta notícia amb tu.

      Com diria en Pons: Visca els humils!

      Elimina
  3. Ostres, veig que comparteixes catàleg amb noms com Dostoievski, Tolstoi o Edgar Allan Poe... no està gens malament per començar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No està malament, no.

      Ara bé, si me'ls trobo a algun acte promocional de l'editorial m'enduré un bon ensurt.

      Elimina
  4. Atònit m'he quedat pel contingut del llibre, la portada i l'erudit pròleg d'en David Castejón!

    Dit això, què menys que participar en aquesta generosa proposta de fer una ressenya d'un text!(digues-li ressenya o crítica)
    Què menys que intentar conjuminar el que deien Baudelaire – “Crec sincerament que la millor crítica és la que resulta amena i poètica; no aquella freda i algebraica que sota el pretext d'explicar-ho tot, no se sent ni odi ni amor i es desprèn voluntàriament de tota mena de temperament”, T.S.Elliot - "El paper de la crítica és important per a la salut de la poesia, del llenguatge, i en definitiva de la societat”- o Friedrich Schegel - “Provocar, canalitzar, produir una nova literatura és sempre una de les tasques essencials de la bona crítica”, o “ La crítica és l’art de matar en literatura el que només viu en aparença”.

    Sergi,...que difícil ens ho poses!


    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la ressenya et surt la meitat de divertida que els comentaris que fas al blog, ja hauré fet un bon fitxatge amb tu!

      Ja t'he enviat el relat. Molta sort i moltes gràcies per participar!

      Elimina
    2. Gràcies Sergi, ja he rebut el teu relat.
      Espero ser mereixedor de la teva confiança.
      Molta sort amb el teu llibre que ja és una mica nostre.

      Elimina
  5. Des de Granollers comparteixo aquesta falera pel conte. N'escric, recitó i parlo amb ells. M'agradaria entrar el joc i llegir-te.
    quinvaliente@hotmail.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encantat de tenir-te per aquí, Quin Val i moltes gràcies per participar al concurs.

      T'he enviat el relat per correu.

      Molta sort!

      Elimina
  6. Em fa molta mandra escriure sobre un relat que no se si se’m pot acudir alguna cosa a dir. Per altra banda se que et faria molt il·lusió que ho fes. A part que saps que publicaria la ressenya al meu blog amb la corresponent resposta mediàtica que això comportaria. Per què si em passessis el relat i llavors no tinc ganes d’escriure què passarà? Vull dir, a part de quedar malament...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament, això de sortir als casos típics del Pons crea addicció. I ara que tinc llibre, sortir als mass media és la manera d'aconseguir que el llibre sigui un best-seller.

      De fet, l'únic que em donaria més lectors que una bona ressenya al blog del Pons seria una mala ressenya al blog de l'ahse (suposant que en tingués i fos en obert, condició sine qua non per participar al concurs).

      En el cas hipotètic que no tinguessis ganes d'escriure cap ressenya, passaria que no guanyaries cap exemplar de "¿Quant valen els teus somnis?" especialment dedicat pel seu autor.

      Elimina
    2. M'he llegit el relat, però ara falta veure què coi en dic. Sobretot avisa si algú més en parla d'algun dels teus relats, a veure si m'inspiro una mica i veig exactament com s'ha d'enfocar aquest repte. No vull ser el primer a publicar una ressenya vaja, per no deixar malament els que vinguin a continuació s'entén.

      Elimina
    3. Es tracta de fer una ressenya o comentar alguna cosa que creguis interessant, relacionada amb el relat en qüestió. És més o menys el que fas de vegades al teu blog amb llibres, sèries, etc.

      La setmana que ve penjaré un índex amb les ressenyes que vagin sortint.

      Elimina
    4. Aquest divendres es publica la ressenya
      https://pons007.wordpress.com/2016/05/13/2390/

      Elimina
  7. Iep, molt xula aquesta manera de promocionar el llibre, ara t'envio el mail. I felicitats per la criatura, ja ho tens a tocar!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Gemma! Ja t'he contestat el mail. Molta sort!

      Elimina
    2. Ja he fet la ressenya, està penjada al meu blog. Aixx espero que et sembli bé.

      Elimina
    3. Em sembla bé, Gemma. La setmana que ve enllaçaré les primeres ressenyes.

      Elimina
  8. Ja t'he contestat al meu bloc, i he llevat el filtre, per si vols seguir comentant un altre dia.

    Una abraçada, Sergi.

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenia pendent de posar el teu blog nou a la barra lateral. L'altre dia vaig veure que el vell, que ja no utilitzes, te l'han fet servir per posar spam i vaig decidir posar-hi el nou i treure el vell.

      Un plaer anar-te llegint, Vicent.

      Elimina
  9. Resenya del conte La Sentència. Els relats curts amb final sorprenent sempre agraden. Si a més son intrigants des del principi, enganxen. Es nota la formació de ciències de l'escriptor, i que li agrada la narrativa catalana contemporània. M'ha recordat algun compte del Quim Monzó, amb més qualitat literària. El millor que es pot dir d'aquest jove escriptor és que escriu molt be.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Miquel. Quan tingui una estona penjo la teva ressenya.

      Elimina
  10. La meva resenya ja està feta a https://quintinval.blogspot.com.
    Espero que t'agradi... Ah! Ja pensava comprar-me el llibre si no et fa greu,
    Salutacions.

    ResponElimina
  11. La meva resenya ja està feta a https://quintinval.blogspot.com.
    Espero que t'agradi... Ah! Ja pensava comprar-me el llibre si no et fa greu,
    Salutacions.

    ResponElimina
  12. primer de tot felicitats! noi crec que encara que la teva proposta és engrescadora declino fe-rho simplement no puc tinc un mes pleníssim de feina , estic segura que molta gent hi participarà

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Elfreelang! M'he marcat l'ambiciós objectiu de tenir una participació de 20 persones. A veure si hi arribo.

      Elimina
  13. Arribo tard perquè era fora, i sense saber si el concurs ha tingut gaire èxit de participació, et diria que jo no voldria entrar-hi. Prefereixo tenir el llibre a les mans i fer-ne una ressenya completa al meu blog de llibres. Amb el benentès que allà sempre hi dic les coses que penso, així que si no m'agrada, també ho faré notar, però no compto que això passi. Així que esperaré pacientment a que estigui a la venda i després faré peregrinació cap a la llibreria per obtenir-lo. Ja ens diràs, no en tinc cap dubte, on el podem aconseguir. Ah, i enhorabona per la imminència de la publicació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, XeXu. I benvingut de nou.

      El concurs segueix en marxa amb un èxit moderat de participació (15 participants). Si no hi vols participar em sembla bé però si hi vols participar, encara hi ets a temps.

      Ja veus que sóc poc de insistir per convèncer la gent de coses. XD

      Elimina
  14. El tema dels somnis i els malsons sempre m'ha afectat molt. Els meus són terribles. Així que ho sento però no vull que m'enviïs cap relat.
    Els vull tots ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per participar. T'envio el relat per correu.

      Elimina
  15. Sergi, quan i on podrem llegir les ressenyes al teu llibre?

    ResponElimina
  16. Ja es poden publicar en aquest blog?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La teva ressenya ja està publicada i enllaçada des del facebook:

      http://atomsilletres.blogspot.com.es/p/ressenya-del-relat.html

      Si tinc temps, dilluns pujo un índex amb totes les ressenyes presentades a concurs.

      Elimina
  17. Pots llegir la meva miniressenya aquí:
    http://tumateix-llibres.blogspot.com.es/2016/05/llibre-dun-altre-blogger.html
    i al meu fb, i al twitter...

    ResponElimina