dijous, 13 de juliol del 2017

Essència

L’Església del pare Ford s’havia construït sobre un autocinema del segle XX. Vaig pensar que era el meu dia de sort perquè hi havia una plaça d’aparcament just al costat de l’Alfa Giulietta. Em vaig connectar al wifi de la congregació. El reverend emetia el sermó del dia, que contenia una lectura del llibre sagrat.

El primer dia l’home va crear el cotxe. I va veure que era bo i es conduïa bé. L’home va destil•lar la benzina i la va distribuir en estacions de servei perquè el cotxe s’alimentés. I va dir: faci’s la llum. I els fars de xenó van il•luminar la carretera...
Els fars de la Giulietta són tan rodonets i fan una llum tan pura...

El segon dia, l’home va crear la producció en cadena i va dir als Ford T: fabriqueu-vos en sèrie i pobleu la Terra.
El tercer dia l’home va crear Google i els cotxes autoconduïts. I així el cotxe va tenir lliure albir per decidir quins camins transitar. 
–T’agradaria...? –vaig començar a escriure-li un missatge a la Giulietta però no em sortien les paraules. Només sabia mirar-la de reüll i meravellar-me amb les seves corbes.

El sisè dia l’home va crear el canvi climàtic i va morir. Es va sacrificar per tots nosaltres, per salvar-nos del pecat original d’haver contaminat el món. I va deixar en els cotxes la seva empremta, l’ànima de l’home viu dins de cadascú de nosaltres i dóna sentit a la nostra existència.

–Ep, estigues atent al reverend!– em va dir la Giulietta per Bluetooth mentre em feia una subtil picada d’intermitent. No era el primer cop que m’enxampava repassant-li la carrosseria metal•litzada.
–Saps, Giulietta? Hi ha una carretera que va cap a l’Oest. Travessa el desert. M’agrada conduir-hi de nit. Quilòmetres i més quilòmetres de soledat on pots accelerar tot el que dóna de si el motor, sentir l’aire fresc al parabrises, la llum de la lluna plena acariciant-te suaument la pintura... Vols venir-hi amb mi aquesta nit?

La paraula essència també vol dir benzina. Font.

8 comentaris:

  1. Conte meravellós, tot canvia i arribes a vell i ja no coneixes el teu món, se'ns esvaeix el nostre món entre uns folls que riuen i festegen, els jóvens.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les formes canvien amb el pas dels anys. L'essència és manté. És la idea. :)

      Elimina
  2. Caram, sí que tenen lliure albir els cotxes, sí, i la seva pròpia mitologia. No perd el temps el nostre protagonista...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sabem quants quilòmetres fa que persegueix la seva Giulietta.

      Elimina
  3. Una robòtica història d’amor, què bonic! I amb el toc de la extinció de la raça humana ja ho fa preciós!

    ResponElimina
  4. Un amor que anirà a tota velocitat per la ruta 66...Molt romàntic, però canviarà l'olor de roses per l'olor de benzina...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va agradar molt descobrir que essència volia dir benzina en català i que el terme té un origen químic. Per això ho vaig posar de títol.

      Elimina