divendres, 21 de setembre del 2012

Entrevista a Tere SM, creadora de Vull Escriure (segona part)


Avui us oferim la segona part de l'entrevista a Tere SM, guanyadora del Premi Memento amb el seu web Vull Escriure. Hi ha una primera part de l'entrevista, que podeu llegir aquí, però si us fa mandra, tranquils, això no és com El Senyor dels Anells, podeu començar a llegir per la segona part sense problemes.


Anem a intentar explicar ara la idea de Vull Escriure. En podries fer una gènesi? Com se't va acudir la idea, què feies mentre se't va acudir,...?

No et sabria dir com se'm va acudir "exactament" de crear la web... Va ser un procés. Ara parlo de memòria, i un escriptor memoritzant és un perill, però crec que va ser per tot una mica: perquè estava cansada de sentir la paraula crisi mil vegades al dia, perquè volia un raconet a on poder dir que encara era possible fer coses bones, perquè volia tornar a llençar idees de bombera,... Perquè volia un lloc per l'optimisme.

Com explicaries què és "Vull Escriure"?
La web de VullEscriure vol ser una proposta per escriure sempre canviant, un pou d'idees, un grup d'escriptura virtual. De moment tenim la Crida, que seria el "joc" permanent, el Relatcrossing que ha estat la iniciativa d'aquest estiu, també vam llençar una Crida especial de Sant Jordi amb un "continua la història" via Facebook, Twitter, bloc,... Si vols escriure, a la web sempre trobaràs una proposta o altra per animar-te a escriure.

Quines diries que són les diferències principals de les crides de Vull Escriure respecte del Repte de Relats en Català?
La principal diferència de les Crides respecte els reptes són els apartat de Crítica i Vota. No només es tracta d'escriure, també es tracta de valorar-se entre si, de valorar punts positius i punts a millorar dels textos presentats... Més un grup d'escriptura, en definitiva.

Quantes persones estan darrere de l’equip de Vull Escriure?
Jo sóc l'únic membre de l'"equip" com a tal, però VullEscriure.Cat no seria res sense els Cridaners que responen a la Crida, sense els seguidors del Twitter i el Facebook, sense les il·lustradores que aquest estiu s'han apuntat al Relatcrossing,...

Aproximadament, quants usuaris han participat a les iniciatives de Vull Escriure?
Un munt! Tenim 40 autors al Relatcrossing, cada quinzena responen a la Crida de 7 a 10 escriptors,... Tot un èxit!

 
El Relatcrossing és un text encadenat escrit entre diversos autors, inspirat en el joc del cadàver exquisit que van inventar els surrealistes francesos a principis del segle passat: s'escriu un relat en un paper, es doblega de manera que que només l'última frase quedi al descobert i es passa a un company perquè el continuï. A més dels textos, a Vull Escriure podem trobar un mapa amb el viatge que ha fet aquest relat creuat. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de dues il·lustradores (la Yasmina Capó i la Núria Milà) que han fet dibuixos dels diferents relats.


Hi ha alguna nova idea a punt de sortir a Vull Escriure?
Sempre hi ha novetats a Vull Escriure wink De moment estem treballant en una reformulació de la web i, si tot va bé, llençarem la nova versió a la xarxa a finals de setembre (creuem els dits!). I també tenim la publicació del Relatcrossing!

Alguna cosa que vulguis comentar del Sant Jordi de Vull Escriure...
Sant Jordi és un dels millors dies de l'any! N'hi ha que diuen que s'ha comercialitzat, que només és negoci, etc, etc, etc, però, diguin el que diguin, a mi m'encanta sortir al carrer i trobar-me envoltada de llibres, sentir que, per vint-i-quatre hores, no sóc una "rara" rata de biblioteca, jeje.

Sí, hi ha gent que per alguna estranya raó, té el Sant Jordi una mica girat...
I aquest sant Jordi va ser especial, perquè va ser el primer de la web!
I per tant el vaig poder compartir amb un munt de gent fantàstica que fins fa pocs mesos ni tan sols no coneixia.

VullEscriure.cat és un web que dóna suport a la festa de Sant Jordi.

3 comentaris:

  1. Interessant entrevista, imagino que tan per tu com per na Tere, que ens ha explicat moltes coses de Vull Escriure.
    Gràcies al dos!!

    Bessets!

    ResponElimina
  2. Bon final, tot i que la primera part però per a mi és on hi ha més suc. Faré un cop d'ull al Vull escriure, perquè jo també vull escriure i escric. Bona feina, Sergi i Tere!!

    ResponElimina
  3. Estic encantada amb el resultat: moltíssimes gràcies, Sergi!

    En mostra d'agraïment, he publicat un petit article al bloc de VullEscriure: http://bloc.vullescriure.cat/blog/index.php?id=p9pmw0o2

    Espero que t'agradi!

    ResponElimina