divendres, 20 de maig del 2016

Presentació de "¿Quant valen els teus somnis?" a Barcelona.

El proper dijous 9 de juny, a les 19:00, presentarem el llibre a la Biblioteca Vapor Vell, prop de la Plaça del Centre, a Sants. No tinc gaire experiència fent presentacions de llibres, així que aquests dies estic pensant idees per organitzar l'acte. De moment us hi convido oficialment:

Cartell oficial de l'acte. Fixeu-vos-hi bé, no fos cas que féssiu cas a un cartell no oficial i anéssiu a parar a una altra presentació d'un llibre no oficial (m'han dit que les presentacions acostumen a ser avorridotes)


Si vosaltres sou d'anar a presentacions de llibres, us agrairia que em diguéssiu què us agrada i què no, per tal d'acabar de decidir-me. Aquest dissabte tinc previst passar-me per la presentació del llibre de la Débora Castillo, la meva exprofe d'escriptura creativa.

Jo, de moment, segueixo amb la mateixa idea amb la que vaig plantejar la promoció:



Val a dir que, irònicament, el concurs de ressenyes m'està portant molta feina. Hauré d'aprendre a delegar (més).

Bé, com us deia, no vull que la presentació sigui jo parlant durant una hora del llibre. Una opció també habitual és contractar una persona et faci la pilota durant una hora. Aquesta m'agradava més que la primera però he volgut anar més enllà i he contractat quatre convidats estrella. De moment no us explico ni qui ve, ni què faran. Més que res per si finalment algun d'ells es fa enrere i no acaba venint. En tot cas, prometo fer el possible perquè la presentació sigui divertida i/o curta.

Amb tants convidats estrella, si finalment decideixo no aparèixer, la presentació es podria fer igualment. Una altra opció, més transhumanista, seria fer acte de presència virtual.


Un dels temes que més em preocupen és el de signar llibres. Els lectors, esperen realment que la dedicatòria sigui personalitzada o amb 4 frases random ja es pot anar fent? Què n'opineu vosaltres? Quan us han dedicat un llibre, quina impressió us ha fet? Jo és que improviso fatal. Per sort, ja quasi he oblidat com escriure a mà i la lletra que faig és tan dolenta que confio desanimarà més d'un lector en l'intent de desxifrar què hi posa.

El que sí que m'agradarà és retrobar velles amistats i fins i tot conèixer en persona gent que conec virtualment i que m'ha assegurat que li fa il·lusió venir a la presentació (sí, sí, això han dit). Salvant les distàncies, la primera presentació d'un llibre és una mica com el primer casament, que ve la família, els amics, gent que diu que et coneix però no saps qui són... però sense barra lliure ni conga.

Bé, no descartem res encara...



PD: El concurs de ressenyes està anant molt bé. Ja tenim 21 participants, 10 dels quals ja l'han lliurat. Recordeu que aquest diumenge acaba el termini per escriure les ressenyes i, en algun moment de la setmana vinent, el jurat hauria de decidir els guanyadors. Dilluns també penjaré un post amb l'índex de totes les ressenyes a concurs.

10 comentaris:

  1. Potser demanaré festa, o que pugui marxar abans, no ho sé, perquè plego a les nou, ja veurem! Em faria il·lusió de ser-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si finalment véns serà un plaer conèixer-te en persona. Si no pots venir, hi haurà alguna presentació més (mínim una).

      Elimina
  2. No solc assistir a aquests actes, i com que tampoc m'agrada massa tenir els llibres marcats, tampoc no em deleixo per les dedicatòries dels autors, però potser sí pels seus llibres. Per això m'interessa més saber on es podrà trobar el llibre, fora de la presentació, on el podrem comprar, i a partir de quan. L'aniré a comprar amb molt de gust.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, jo tampoc sóc d'assistir a aquests actes però aquest cop tens l'ocasió de conèixer-me en persona. No vull obligar ningú a venir, eh? Només ho dic... ;)

      El llibre es podrà comprar a partir del dia 9. De l'on només et puc dir que, de moment, via web:
      http://editorialeltoll.blogspot.com.es/p/comprar-llibres.html

      O demanant-lo a alguna llibreria. A la majoria de llibreries, te'ls porten sota comanda. En stock no sé on en tindran. De moment hi ha una llibreria a Barcelona que ha manifestat interès però ja us aniré informant si ho confirmen.

      Elimina
  3. Jo, el consell que et done és que signes personalitzadament a les persones que et diguen alguna cosa, la seua cara, la seua veu, edat, vestits, etcètera, però que t'ho diguen de cor, per als altres signa amb una frase feta.

    Vicent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hauré de fer un recull fetes per a l'ocasió, doncs.

      Elimina
  4. Mai he anat a cap presentació de llibres, però suposo que una bona presentació de llibre hauria de tenir mínim un parell de strippers, com ho veus?

    Tampoc tinc cap llibre signat, però suposo que si m’haguessin de signar un llibre em faria gràcia que fos una dedicatòria personalitzada, però entenc que això es molta feina i mentre penses la dedicatòria pot passar temps i la gent que fa cua es pot impacientar, per tan val més tenir quatre frases random pensades i anar-les intercalant, total ningú es donarà compte a no ser que es posin a comparar entre ells, per tan, si veus que es coneixen intenta posar-lis dedicatòries diferents als que vagin junts i llests.

    Per tal que no comencis a patir i et posis nerviós i dels nervis agafis un atac de cor ja et diré que jo no vindré. Això sí, intentaré convèncer l’ahse perquè hi vagi però no crec que em faci cas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Començarem fent un minut de silenci per l'absència del Pons. Després vindran les i els strippers.

      Sí, això que comentes de la cua de gent impacient és exactament el que passaria si hagués d'improvisar dedicatòries personalitzades.

      Si ha de venir l'ahse, avisa i passa'm una foto d'ella. Així l'abraçaré molt fort!

      Elimina
  5. No sé encara si podré venir, a veure...
    Doncs a mi sí que m'agraden les dedicatòries, cosa bastant absurda si hi penses, però no ho penso gaire... Si és randomitzada també serveix!
    El millor és que t'ho prenguis amb esperit lúdic, com t'ho prens :)

    ResponElimina
  6. M'agradaria venir, si trobo un pàrquing a la vora...
    Penso que una presentació depèn molt de la gràcia que tingui qui la faci...Ara , sobretot que sigui curta, sinó la gent s'avorreix! Jo només n'he fet un parell perquè havia fet el pròleg, o sigui que experiència poca...
    A totes les que em van fer dels meus petits llibrets, i vaig posar música, acordió, tenora, flauta dolça, violoncel i violí...Però no piscolabis. Alimentar l'esperit ho trobo més literari, això sí, si fas piscolabis tens garantida molta més concurrència!!!
    Jo tinc un fotimer de llibres amb dedicatòries personalitzades, de quan feia el programa de radio s'agraeixen molt més i no és tan difícil. Quan m'ha tocat a mi, sempre les hi he fet. Menys una vegada que un alcalde d'un poblet de muntanya que s'hi reflectia, me'n va comprar setanta per regalar- ne un a cada masia....Com que no tenia la gent al davant, vaig fer dues o tres variants!

    ResponElimina